ISO 9001 - Minőségirányítási Rendszer (MIR) belső auditor képzés

Hallgatói oldalak

Hallgatói oldalak
2007 Kapos Felnőttképző Központ Kft. Felnőttképzési engedélyszám: E-001312/2015

ISO 9001 – Minőségirányítási Rendszer (MIR) belső auditor

 

A képzés ismertetése:

A résztvevők az ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megismerése, értelmezése, tapasztalatok bemutatása mellett gyakorlati példák megoldásával, csoportmunkákkal sajátíthatják el azokat az ismerteket, megoldásokat, amelyek révén felkészültek lesznek az ISO 9001:2015 szabványra való átállás irányításában, a munkatársak bevonásában, és/vagy a minőségirányítási rendszer eredményes, hatékony működtetésében. Megismerkednek az auditra vonatkozó ISO 19011:2011 szabvány követelményeivel, az audit folyamatával, a dokumentálási követelményekkel, és az auditálási technikákkal. Csoportmunkák keretében, gyakorlati feladatokon keresztül sajátíthatják el az auditok tervezésének, lebonyolításának módszereit, a megfelelő kommunikációt, és a dokumentálás módját.

A képzés nem tartozik a 2013. évi LXXVII. felnőttképzési törvény hatálya alá.

 

Kiknek ajánljuk?

Az ISO 9001:2008 szabvány szerint tanúsított, és az ISO 9001:2015 szabványra való átállást tervező, vagy az ISO 9001:2015 szabvány szerint tanúsított cégek, vállalkozások, vállalatok, szervezetek minőségirányítási vezetőinek, szakembereinek és belső auditorainak képzéséhez, továbbképzéséhez ajánlott, akik irányítási rendszerük belső auditjának lebonyolítására kívánnak felkészülni az ISO 19011:2011 szabvány alapján. Minőségirányítási belső auditorok, minőségirányítási vezetők, minőségirányítási rendszermenedzserek, minőségirányítási megbízottak, minőségirányítási gyakorlattal rendelkező vezetők, középvezetők számára ajánlott.

A képzés időtartama:

3 nap

A képzésen való részvételhez ajánlott:

Közép-, vagy felsőfokú végzettség, belső auditori tapasztalatok, minőségirányítási ismeretek, minőségirányítási vezetői, vagy megbízotti gyakorlati tapasztalat.

A programról:

1. nap:
- A minőségirányítás alapjai – fogalmak, alapelvek, szabványrendszerek, folyamatközpontúság, kockázat alapú megközelítés.
- Az ISO 9001:2015 szabvány követelmények megismerése és megértése – a szervezet és környezetének megértése, érdekelt felek, kockázatok, veszélyek és lehetőségek értékelése, dokumentált információk
- Az ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer – átállás, kialakítás, működtetés.
- Figyelemmel kísérés, mérés követelményei, gyakorlati megvalósítása, belső audit, vezetőségi átvizsgálás, fejlesztés.
- Vezetői feladatok a minőségirányítási rendszerben – bevonás, motiváció, együttműködés.

2. nap:
- Az ISO 19011:2011 szabvány áttekintése, megismerése.
- Az audit–fogalmak áttekintése, az audit célja, felépítése és folyamata.
- Az auditorokkal szemben támasztott követelmények, személyi tulajdonságok, képességek és készségek.
- Kommunikáció.
- Auditálási módszerek, technikák elméleti alapjai.

3. nap:
- Auditálási módszerek, technikák gyakorlata – felkészülés az auditra, tervezés, az audit lebonyolítása és dokumentálása. Tevékenységek a fejlesztés és folyamatos javítás érdekében. Közös gyakorlatok, és csoportmunkák során az elsajátított ismeretek alkalmazása.
- Ismeretek összefoglalása.
- Írásbeli teszt.

A képzés helyszíne:

Budapest (nyílt tréning)
A megrendelő igényei szerinti helyszínen (kihelyezett tréning).

A képzés ára:

171.450 Ft/fő (A képzés ára tartalmazza az ÁFÁ-t!)

A tréning időpontja:

2018. február 5-7.

 

Amennyiben tréningünk felkeltette érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, hogy kollégánk tájékoztatni tudja a részletekről.

Tréner:

Fehérné Kósa Márta

A 2007 Kapos Felnőttképző Központ Kft. alvállalkozója. Minőségmenedzsment szakember, munkavédelmi szakember, környezetirányítási vezető, integrált irányítási rendszer auditor, IRCA minőségirányítási auditor. Minőségirányítási, és integrált irányítási vezetőként, minőségirányítási, környezetirányítási, valamint MEBIR, illetve integrált rendszer tanácsadóként, felkészítőként több mint 15 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik. Emellett rendszeresen oktat MIR, KIR, MEBIR, minőségmenedzsment technikák képzéseken, belső auditor tanfolyamokon.

További részletek

Érdeklődök a tréningről

Humán ellenőrzés