Az 5S eredményes alkalmazása

Hallgatói oldalak

Hallgatói oldalak
2007 Kapos Felnőttképző Központ Kft. Felnőttképzési engedélyszám: E-001312/2015

Az 5S eredményes alkalmazása

 

A képzés ismertetése:

A munkahelyek rendezettsége, tisztántartása, karbantartottsága jelentős mértékben hozzájárul a termelékenységhez, a hatékony munkavégzéshez, a termék/szolgáltatás minőségének folyamatos javításához. Ebben nyújt segítséget a Japánból származó 5S (Seiri – kiválasztás, Seiton – elrendezés, Seiso – takarítás, karbantartás, Seiketsu – standardizálás, Shitsuke –oktatás, tanulás, folyamatos alkalmazás) módszer, amely a LEAN egyik fontos eszközeként egy könnyen megismerhető, és elsajátítható, a rendezettség, tisztántartás, karbantartottság, és ezek folyamatos fenntartásán alapuló minőségmenedzsment módszer.
A képzésen részt vevők megismerkednek az 5S módszer elméleti és gyakorlati alapjaival, a bevezetés, fenntartás gyakorlati tapasztalataival, a csoportmunkák alkalmával elsajátíthatják azokat a megoldásokat, amelyek révén, saját munkahelyükön, munkaterületükön felkészültek lesznek az 5S módszer bevezetésének előkészítésére, a bevezetésére, és a munkatársak támogatására az 5S eredményes alkalmazásában. 

A képzés nem tartozik a 2013. évi LXXVII. felnőttképzési törvény hatálya alá.

Kiknek ajánljuk?

Ipari és szolgáltató szektorban működő vállalatoknak, cégeknek, intézményeknek ajánlott képzés, ahol az 5S bevezetését tervezik, vagy az 5S-t alkalmazzák, és fejlődni szeretnének ezen a területen. Ipari és szolgáltatási területen tevékenykedő cégek, vállalkozások, vállalatok, intézmények vezetői (mint pl: csoport-, műszak-, termelésvezetők, folyamatgazdák, folyamatmenedzserek, területvezetők), irányítási rendszer vezetők, valamint leendő, vagy már tapasztalatokkal rendelkező 5S megbízottak, auditorok számára ajánlott.

A képzés időtartama:

1 nap

A képzésen való részvételhez ajánlott:

Legalább középfokú végzettség, a saját terület szakmai alapismeretei, minőségügyi alap-, és gyakorlati ismeretek.

A programról:

- Az 5S módszer alapjai – módszertani áttekintés csoportmunkákkal: bevezetési lehetőségeinek, és feltételeinek feldolgozása; bevezetés és működés tapasztalatai; 5S a gyakorlatban, fenntartás, működés, „jó gyakorlatok, tapasztalatok” bemutatása; gyakori hibák és elkerülésük; a munkatársak tudatosságának növelése, oktatási módszerek a munkaterületeken.
- 5S fenntartása, ellenőrzése a gyakorlatban – módszertani áttekintés csoportmunkákkal: 5S auditok tervezése, végrehajtása, folyamatos fejlesztés.
- Ismeretek összefoglalása. Felmerülő kérdések közös megvitatása.
- Írásbeli teszt.

A képzés helyszíne:

Budapest (nyílt tréning)
A megrendelő igényei szerinti helyszínen (kihelyezett tréning).

A képzés ára:

76.200 Ft/fő (A képzés ára tartalmazza az ÁFÁ-t!)

A tréning időpontja:

2018. február 2.

 

Amennyiben tréningünk felkeltette érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, hogy kollégánk tájékoztatni tudja a részletekről.

Tréner:

Fehérné Kósa Márta

A 2007 Kapos Felnőttképző Központ Kft. alvállalkozója. Minőségmenedzsment szakember, munkavédelmi szakember, környezetirányítási vezető, integrált irányítási rendszer auditor, IRCA minőségirányítási auditor. Minőségirányítási, és integrált irányítási vezetőként, minőségirányítási, környezetirányítási, valamint MEBIR, illetve integrált rendszer tanácsadóként, felkészítőként több mint 15 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik. Emellett rendszeresen oktat MIR, KIR, MEBIR, minőségmenedzsment technikák képzéseken, belső auditor tanfolyamokon.

További részletek

Érdeklődök a tréningről

Humán ellenőrzés