Kudett Krisztina

Hallgatói oldalak

Hallgatói oldalak
2007 Kapos Felnőttképző Központ Kft. Felnőttképzési engedélyszám: E-001312/2015

Kudett Krisztina

Kudett Krisztina

Szakmai tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészmérnök alapképzésén, majd a Díszkertészeti- és növényalkalmazási mérnök mesterképzésén végeztem el. Egyetemi éveim alatt Budapest egyik legnagyobb dísznövény kertészetében töltöttem gyakorlatomat, ahol a beltéri és kültéri dísznövények gondozásával, valamint beltéri dekorációk elkészítésével foglalkoztam.
A diploma megszerzése után lehetőséget kaptam virágkötő mesterek mellett tanulni, ezáltal a szakma rejtelmeibe, illetve a virágbolti környezet mindennapjaiba is betekintést nyerhettem és megtanultam, hogy a növények adta természetes kincs az, ami minden évszak szépségét segít kiemelni.
Jelenleg városi főkertészként dolgozom, ahol a zöldfelületek fejlesztésével, valamint városüzemeltetési, parkfenntartási koordinációval foglalkozom.
Munkáim során alkalmam nyílt a növények sokrétű felhasználását megismerni, hiszen virágbolti környezetben beltéri dekorációként, valamint közterületi parkokban szabadföldi kiültetésként mind más és más szempontok szerint alkalmazzuk őket. Egy virágkötőnek a vágott virágok ismeretén túl megfelelő tudással kell rendelkeznie az egy- és kétnyári-, évelő- és fás szárú növényekről, azok alkalmazási területeiről és felhasználási lehetőségiről egyaránt, így én ezen tudás átadásával segítem hallgatóim szakemberré válását.

Oktatásban elért eredmények:
2016. óta veszek részt felnőttek oktatásában, mely idő alatt Virágkötő- illetve Virágkötő és Virágkereskedő képzéseken tanítottam növénykezelést és növénytant hallgatóimnak. Célom egy olyan gyakorlatiasságra épülő biztos növényismereti tudás átadása, mely elengedhetetlen minden növényekkel foglalkozó szakember számára. Nagyon fontosnak tartom, hogy a hallgatók teljes képet kapjanak a növények világáról, annak ciklikus változásáról; az első tavaszi hagymások megjelenésétől kezdve a mérsékelt övi fák leveleinek lehullásán át a télen díszítő örökzöldek birodalmáig bezárólag.

 

A 2007 Kapos Felnőttképző Központ Kft. szervezésű OKJ-s tanfolyamok közül, az alábbiak oktatásában veszek részt:
- Virágkötő és virágkereskedő tanfolyam

 

TANULMÁNYOK ÉS KÉPZETTSÉGEK

2006-2010.   Budapesti Corvinus Egyetem Kertészmérnök BSc - Kertészettudományi Kar
2010-2012.   Budapesti Corvinus Egyetem Díszkertészeti és növényalkalmazási mérnök MSc - Kertészettudományi Kar
2012.          Virágkötészet elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítása, virágkötészeti és beltéri dekorációk elkészítésének ismerete virágkötő mesterek tanítványaként
2017- jelnleg is  Budapesti Corvinus Egyetem Favizsgáló és Faápoló Szakmérnöki képzés - Kertészettudományi Kar